fbpx

Romige pasta met gepofte knoflook en hoemoes tomaat-basilicum

INGREDIENTEN

400 G PASTA (BIJVOORBEELD ORECCHIETTE)
1 BOL KNOFLOOK
1 EL OLIJFOLIE
1 BAKJE HOEMOES TOMAAT-BASILICUM
HANDJE BASILICUM
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de top van de knoflook en schenk er een eetlepel olijfolie overheen. Wikkel de knoflook in aluminiumfolie en pof deze voor 30-40 minuten in de oven of tot deze zacht is.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd bij het afgieten een kopje kookwater over.
  3. Knijp de teentjes knoflook uit en meng deze met de hoemoes en een scheutje kookwater om te verdunnen. Schep de pasta erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de pasta met basilicum en wat versgemalen peper.
30 minuten bereidingstijd
4 personen
;;