fbpx

Pasen vier je met Maza

De paasdagen draaien natuurlijk om gezellig ontbijten of brunchen met familie en vrienden. Ben jij nog op zoek naar lekkere, vega(n) en makkelijke recepten voor ieder menu? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Gevulde eitjes

Hoemoes Kerrie is een absolute klassieker tijdens Pasen! Je zet deze lekkere eitjes binnen een handomdraai op tafel. Wist je dat Maza meer dan 20 verschillende smaken heeft? Je kunt dus eindeloos variëren en brengt met deze vrolijke hapjes gelijk kleur aan jouw Paastafel.

Ingrediënten 4 personen

  • 8 eieren
  • 100 g Maza Hoemoes Kerrie
  • 1 tl kerriepoeder
  • Verse bieslook

Bereiding

  1.  Kook de eieren 10 minuten tot ze gaar zijn en koel ze daarna helemaal af in koud water.
  2.  Snijd voorzichtig het dopje van de gekookte eieren en verwijder netjes een klein randje van de schaal.
  3.  Lepel nu voorzichtig met een klein koffielepeltje de dooier uit het eitje.
  4.  Maal de eidooiers in de keukenmachine of met de staafmixer met de Hoemoes tot een gladde crème.
  5.  Vul een spuitzak met het Hoemoes-ei mengsel en spuit deze mooi hoog op in de eitjes.
  6.  Garneer de eitjes af met een beetje verse kerrie en een staafje bieslook

Gezonde Paassalade met kwarteleitjes

Naast alle zoetigheden ook graag iets anders op tafel? Maak dan deze vrolijke salade met Hoemoes Spicy Mango

Ingrediënten 2 personen

  • veldsla
  • zachte geitenkaas
  • zaden en pittenmix
  • 1 appel
  • Maza Hoemoes Spicy Mango
  • radijsjes
  • kwartel eitjes
  • kiemgroente
  • geraspte rode biet
  • 300 gram linzen
  • lente ui
  • biologische koudgeslingerde honing
  • mosterd
  • extra vierge olijfolie
  • witte wijnazijn
  • peper
  • himalaya zout

Bereiding

  1. Snijd de appel in blokjes, de radijsjes in smalle schijfjes en de lente ui in fijne ringetjes.
  2. Kook ondertussen de kwartel eitjes in 4 minuten. Laat schrikken en afkoelen.
  3. Maak alvast de honing mosterd dressing. Voeg 1/2 el mosterd toe aan een schaaltje,1 el witte wijnazijn, 1 el honing en 4 el olijfolie. Meng dit goed door elkaar en breng op smaak met een klein beetje gemalen peper.
  4. Meng vervolgens in een diepe kom de sla, appel, linzen, geraspte rode biet en lente ui.
  5. Leg dit op een mooi bord of schaal, verbrokkel de zachte geitenkaas erover, leg de kwarteleitjes erbij, de noten en de radijsjes. Sprenkel de dressing erover en schep wat pompoen hoemoes er op. Maak af met wat kiemgroente, peper en zout.
X