fbpx

Parelcouscous met Muhammara

Diner, lunch

INGREDIENTEN

- 150 GRAM PARELCOUSCOUS
- 225 GRAM HALLOUMI
- HANDJE RUCOLA
- 1 RODE PAPRIKA
- ½ RODE UI
- 150 GRAM CHERRY TOMAATJES
- HANDJE VERSE MUNT EN PETERSELIE
- 75 GRAM GRANAATAPPEL PITJES
- 2-3 FLINKE EL MAZA MUHAMMARA
- SAP VAN ½ CITROEN
- 1 EL OLIJFOLIE
- 1 TL MAPLE SYRUP
- HANDJE WALNOTEN

Bereidingswijze

1. Kook de parelcouscous zoals aangegeven staat op de verpakking
2. Verwijder het zaadlijsten van de paprika en snijd in 4-5 stukken. Grill de paprika in een grillpan met wat olijfolie en snijd vervolgens in reepjes
3. Snijd de rode ui in halve ringen, halveer de cherry tomaatjes en snijd de munt en peterselie fijn
4. Meng het citroensap met de olijfolie, maple syrup en wat peper en zout
5. Snijd de halloumi in plakken en bak deze in een pan met wat olijfolie aan beide kanten goudbruin
6. Meng voor de salade de parelcouscous met de rucola, paprika, rode ui, cherry tomaatjes, munt en peterselie, granaatappelpitjes en de dressing
7. Serveer met de plakjes halloumi, wat walnoten en een flinke lepel van de Muhammara.

30 minuten
;;