fbpx

Bladerdeegpizza met Hoemoes, perzik, biet, rozemarijn en feta

Borrel, Bijgerecht, Diner

INGREDIENTEN

1 BLADERDEEGROL
2-3 RAUWE BIETEN (OF GEKOOKTE)
3-4 PERZIKEN
1 BAKJE HOEMOES LESS SALT 2 TAKJES VERSE ROZEMARIJN (OF GEDROOGDE)
0,5 BLOK FETA
1 TL HONING
HANDJE PISTACHENOOTJES
OLIJFOLIE

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden of anders als de verpakking van de bladerdeeg het aangeeft. Rol de bladerdeegrol met bakpapier en al uit op een bakplaat en prik er wat gaatjes in met een vork.
2. Snijd de bieten en perziken in hele dunne plakjes, het handigst is om een mandoline te gebruiken maar met een mes kan ook.
3. Besmeer het bladerdeeg met het hele bakje Hoemoes, of houd wat achter als het te veel is. Laat 1cm van de rand vrij.
4. Leg de plakjes biet en perzik om en om op de Hoemoes (ook hier 1 cm van de rand vrijhouden) en strooi hier de rozemarijnnaalden overheen.
5. Verkruimel de feta erover, verdeel de honing en besprenkel met voldoende olijfolie (dit voorkomt dat de rozemarijn gaat verbranden).
6. Bak de pizza 20 minuten of totdat je ziet dat de randen van het bladerdeeg omhoog zijn gekomen en verkleurd zijn. Pel ondertussen de pistachenootjes en hak ze grof.
7. Bestrooi de pizza voor het serveren met de pistachenootjes, peper en eventueel met extra feta en olijfolie.

30 minuten
;;