fbpx

Zuurkoolschotel met vegetarisch gehakt en za’atar-pankotopping

Diner

INGREDIENTEN

750 GR AARDAPPELEN
1 UI
1 TEEN KNOFLOOK
1 ZAKJE KERRIEZUURKOOL (500 GR)
HANDJE ROZIJNEN
250 GR VEGETARISCH GEHAKT
1 BAKJE HOEMOES
75 ML PLANTAARDIGE MELK
4 EL PANKO
2 TL ZA'ATAR KRUIDEN
OLIE
ZOUT

Bereidingswijze

1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Breng aan de kook in een pan met water.
2. Fruit ondertussen de ui en knoflook. Voeg als de ui glazig is het vegetarisch gehakt en 1 tl za’atarkruiden toe en bak het gehakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
4. Knijp het meeste vocht uit de kerriezuurkool en verdeel de uitgeknepen zuurkool samen met de rozijnen over een ovenschaal. Verdeel hier bovenop het gehakt.
5. Stamp de aardappels fijn met een stamper en meng de Hoemoes erdoor, samen met 75 ml plantaardige melk. Verdeel de aardappelpuree over het gehakt.
6. Zet de ovenschaal in de oven en bak 15 minuten.
7. Meng ondertussen de panko met 2 el olie (bijv olijfolie om in te bakken) ,1 tl za’atarkruiden en zout (naar smaak).
8. Verdeel na 15 minuten het pankomengsel over de ovenschaal en zet de ovenschaal nog 15 minuten in de oven. Check af en toe of de panko niet te donker kleurt. Als dit wel het geval is, doe dan wat aluminiumfolie over de ovenschaal.
50 minuten
4
;;