fbpx

Zoete aardappelsoep met Hoemoes Spicy Mango

INGREDIENTEN

600 GRAM ZOETE AARDAPPEL
30 GRAM MAZA HOEMOES SPICY MANGO
1 UI
2 TEENTJES KNOFLOOK
1/2 RODE PEPER
1 EL CHILIPOEDER
1 TAKJE ROZEMARIJN
1 EL BAHARAT KRUIDEN
SNUFJE PEPER EN ZOUT
1 EL OREGANO
1 TL KURKUMA
250 ML SOYAROOM
1 GROENTE BOUILLONBLOKJE
1 LITER WATER
2 CM GEMBER GERASPT
  1. Fruit in een soeppan een scheutje olijfolie, ui, knoflook, rode peper en geraspte gember aan.
  2. Schil de zoete aardappel, snijd deze in blokjes, voeg dit toe aan de pan en bak dit 2 minuten mee.
  3. Voeg de chilipoeder, takje rozemarijn, de Baharat, snufje zout en peper, de oregano, kurkuma en het bouillonblokje toe.
  4. Giet het water erbij en laat zachtjes koken voor 15 minuten.
  5. Haal het takje rozemarijn uit de pan en pureer de soep met de staafmixer tot het een gladde massa is.
  6. Meng tot slot de soyaroom en de Hoemoes Spicy Mango erdoor en serveer het in een soepkom.
  7. Voor een extra romige, smaakvolle soep, doe je nog een schepje Hoemoes Spicy Mango erbij in de soepkom.
50 minuten bereidingstijd
4 personen
;;