Zoete aardappelsoep met Hoemoes Spicy Mango
INGREDIENTEN
600 GRAM ZOETE AARDAPPEL30 GRAM MAZA HOEMOES SPICY MANGO
1 UI
2 TEENTJES KNOFLOOK
1/2 RODE PEPER
1 EL CHILIPOEDER
1 TAKJE ROZEMARIJN
1 EL BAHARAT KRUIDEN
SNUFJE PEPER EN ZOUT
1 EL OREGANO
1 TL KURKUMA
250 ML SOYAROOM
1 GROENTE BOUILLONBLOKJE
1 LITER WATER
2 CM GEMBER GERASPT
- Fruit in een soeppan een scheutje olijfolie, ui, knoflook, rode peper en geraspte gember aan.
- Schil de zoete aardappel, snijd deze in blokjes, voeg dit toe aan de pan en bak dit 2 minuten mee.
- Voeg de chilipoeder, takje rozemarijn, de Baharat, snufje zout en peper, de oregano, kurkuma en het bouillonblokje toe.
- Giet het water erbij en laat zachtjes koken voor 15 minuten.
- Haal het takje rozemarijn uit de pan en pureer de soep met de staafmixer tot het een gladde massa is.
- Meng tot slot de soyaroom en de Hoemoes Spicy Mango erdoor en serveer het in een soepkom.
- Voor een extra romige, smaakvolle soep, doe je nog een schepje Hoemoes Spicy Mango erbij in de soepkom.


