fbpx

Zelfgemaakte pita’s met falafel, Hoemoes Rode Biet en kleurrijke toppings

INGREDIENTEN

VOOR DE PITABROODJES
300 ML LAUWWARM WATER
3 GRAM GEDROOGDE GIST
500 GRAM BLOEM
½ TL ZOUT
1 TL KIRSTALSUIKER
1 EL OLIJFOLIE
VOOR DE TOPPINGS
1 COURGETTE
250 GRAM CHERRYTOMAATJES
250 GRAM MAZA FALAFEL
200 GRAM MAZA HOEMOES RODE BIET
40 GRAM RUCOLA
EXTRA: 1 GROTE MENGKOM
1 ZEEF
1 SCHONE THEEDOEK
1 VEL BAKPAPIER
1 BAKPLAAT
1 KOKSMES
1 DEEGROLLER
1 KOEKENPAN
1 BROODMES
1 SPATEL

1. Doe warm water uit de kraan in een kom en voeg hier de gist aan toe. Let op! Het water mag niet koken. Zet de kom 10 minuten weg op het aanrecht.

2. Zeef ondertussen de bloem boven een ruime kom en voeg hier het zout en de kristalsuiker aan toe. Roer het geheel door elkaar.

3. Maak een kuiltje in het midden en voeg hier de olijfolie en vervolgens beetje bij beetje het water met de gist aan toe terwijl je kneedt totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het geheel 60 minuten rijzen op een warme plek in huis.

4. Verdeel vervolgens het deeg in 8 gelijke stukken en rol hier deegballetjes van. Verdeel de deegballetjes over een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met een schone theedoek. Laat de deegballetjes nog 30 minuten rijzen.

5. Snijd de courgette in de breedte in dunne plakken en halveer de cherrytomaatjes.

6. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de deegballetjes één voor één zo dun mogelijk uit met behulp van een deegroller en leg ze daarna terug op de bakplaat. Bak de pitabroodjes 10 minuten af in de voorverwarmde oven.

7. Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur en bak hierin de courgette totdat deze gaar is. Haal de courgette uit de pan en bak de falafel totdat deze goudbruin en knapperig is geworden.

8. Laat de pitabroodjes afkoelen, snijd deze in en bestrijk met Hoemoes Rode Biet en beleg met falafel, gegrilde courgette, cherrytomaatjes en rucola.

115 minuten bereidingstijd
4 personen
;;