Wilde zalm met Hoemoes Tuinkruiden en bietensla
INGREDIENTEN
400 GRAM VERSE RODE ZOMERBIETEN1/2 CITROEN SAP + DE GERASPTE SCHIL
2 EL KAPPERTJES, UITGELEKT
3 EL OLIJFOLIE
400 GRAM WILDE SOCKEYE-ZALMFILET MET VEL
ENKELE TAKJES DILLE, FIJNGEKNIPT
ENKELE TAKJES WATERKERS, HARDE STEEL VERWIJDERD
1 BAKJE HOEMOES TUINKRUIDEN
- Borstel de bieten schoon en kook ze in water met zout afhankelijk van de grootte in 30-50 min gaar – de punt van een mes moet je er gemakkelijk in kunnen steken.
- Giet de bieten af en spoel ze onder koud stromend water. Wrijf de schilletjes eraf en snij de bieten in kleine blokjes.
- Meng in een kom de bieten met citroensap en -rasp, kappertjes en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Snij de zalmfilet in 4 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan. Leg de zalmfilets op de velkant in de pan en bak ze ca 4 min op matig vuur. Keer ze voorzichtig en bak de andere kant afhankelijk van de dikte nog 1-2 min. Trek voorzichtig het vel van de filets af.
- Meng de dille en waterkers door de bieten. Verdeel de Maza Hoemoes tuinkruiden in een lange streep over 4 voorverwarmde borden en leg de zalm erop. Schep de bietensalade er in mooie lange banen naast. Maal er wat verse peper over.
- Lekker met geroosterde aardappeltjes uit de oven.


