Walnotentaart
INGREDIENTEN
150 G BLOEM2 EL SUIKER
125 G BOTER
1 EL WATER
1 SNUFJE ZOUT
1 BAKJE HOEMOES RAS EL HANOUT
RASP VAN 1 CITROEN
1 ZAKJE VANILLESUIKER
100 G DADELS (FIJN GESNEDEN)
1 TL KARDEMOM
125 ML CRÈME FRAÎCHE
120 G GEROOSTERDE WALNOTEN (IN STUKJES)
100 G CHOCOLADE (GESMOLTEN MET 20 GRAM BOTER
AHORNSIROOP
- Meng de bloem met het zout, de suiker, boter, citroenrasp en water. Kneed het mengsel goed tot een een glad deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 10 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop crème fraîche, kardemom, vanillesuiker en dadels en zet apart.
- Rol het deeg uit en verdeel het netjes over een ingevette bakvorm. Bak in ongeveer 25 minuten goudbruin.
- Vul de taart met het crème fraîche mengsel en dan een laagje Hoemoes Ras el Hanout. Garneer met walnoot, chocolade en ahornsiroop.


