fbpx

Vegetarische mini burgers met Muhammara of Baba Anoesch

INGREDIENTEN

400 GRAM KIKKERERWTEN
200 GRAM MAIS
1 TL SAMBAL, HARISSA OF SIRACHA
2 TENEN KNOFLOOK, GEPELD EN GEPERST
1/2 RODE UI, FIJNGESNEDEN
1/2 COURGETTE, FIJNGESNEDEN
1 EL RAS EL HANOUT
40 GRAM HAVERMOUT
75 GRAM QUINOA
SNUFJE GROF ZEEZOUT
VOOR ERBIJ:
MINI HAMBURGER BROODJES
VERSE SPINAZIE OF SLA
PLAKJES KOMKOMMER
REEPJES PAPRIKA
SPREADS, ZOALS (BIETEN)HOEMOES, MUHAMMARA OF BABA ANOESCH
  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Spoel de kikkererwten en mais af in een zeef en laat goed uitlekken.
  3. Doe de kikkererwten, mais, ui, courgette, sambal en Ras en Hanout in je keukenmachine. Voeg de geperste knoflook toe en meng eerst 30 seconden in je keukenmachine. Het ‘deeg’ mag nog wat grof zodat je een lekkere bite in je burgers krijgt. Oordeel zelf of het mengsel nog te grof is en zet indien nodig je keukenmachine nog even aan.
  4. Voeg vervolgens de gekookte quinoa, de havermout en het zeezout toe aan het mengsel en meng met een spatel. Zet het mengsel nu 30 minuten in de koelkast zodat het mooi stevig kan worden.
  5. Als het stevig is geworden verdeel je het deeg in ongeveer 10 stukken en draai je er ballen van. Hoeveel burgers je eruit haalt hangt af van de grote van de burgers. Je kunt ze natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf prettig vindt.
  6. Verwarm een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan en druk de burgers met een spatel plat in de pan. Bak aan beide kanten op middelhoog vuur ongeveer 4 minuten tot ze mooi goudbruin kleuren. Ze worden niet helemaal hard aan de binnenkant, maar het is wel lekker als het buitenste korstje een beetje krokant gebakken is.
  7. Serveer vervolgens op een broodje met een lekkere spread, serveer bij een salade of ga voor een (vega) AVG’tje in een nieuw jasje. Eetsmakelijk!
30 minuten bereidingstijd
10 mini hamburgers
;;