fbpx

Vegan zadencrackers

INGREDIENTEN

90 GRAM HAVERMOUT
250 GRAM GEMENGDE ZADEN EN PITTEN, ZOALS POMPOENPITTEN, ZONNEBLOEMPITTEN, SESAMZAAD, LIJNZAAD. CHIAZAAD OF MAANZAAD
1/2 THEELEPEL ZOUT
1/2 THEELEPEL TIJM
1/2 THEELEPEL KNOFLOOKPOEDER
60 MILILITER ZONNEBLOEMOLIE
180 MILILITER WATER
OM TE DIPPEN: 1 BAKJE HOEMOES
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom en zet het voor een kwartiertje apart, zodat al het water kan worden opgenomen.
  3. Verdeel het mengsel over het bakpapier en druk goed aan. De laag moet ongeveer 1/2 centimeter dik zijn. Bak voor 15 minuten.
  4. Nu komt het lastige gedeelte, want we willen dat de andere kant van de crackers ook gebakken wordt. Haal de bakplaat uit de oven en leg er een bakpapier overheen. Daar overheen leg je een nieuwe bakplaat, of een ander plat object (zoals een snijplank). Draai het vluchtig, maar voorzichtig om (pas op voor je handen, het is heet!), zodat de gebakken kant nu op de nieuwe bakplaat ligt. Als je een snijplank gebruikt, kun je de crackers voorzichtig op de warme bakplaat trekken. Bak de andere kant voor nog zo’n 20 minuten.
  5. Laat de crackers goed afkoelen voor je ze in stukken breekt. Serveer met hoemoes.
30+ minuten bereidingstijd
6-8 personen
;;