fbpx

Vegan tajine met zoete aardappel en Muhammara

INGREDIENTEN

1 GELE UI
2 TENEN KNOFLOOK
2 ZOETE AARDAPPELS
4 WORTELS
2 THEELEPELS RAS EL HANOUT
2 THEELEPELS GEROOKTE PAPRIKA
1 THEELEPEL KANEEL
1 THEELEPEL GEMAKELN KORIANDER
1/2 THEELEPEL CAYENNEPEPER
1 BLIKJE TOMATENBLOKJES
1 BAKJE MUHAMMARA
500 MILLILITER WATER
400 GRAM KIKKERERWTEN
250 GRAM COUSCOUS
VERSGEMALEN ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK
OLIE OM IN TE BAKKEN
OPTIONEEL: 150 GRAM GRANAATAPPELPITJES
OPTIONEEL: EEN HALF BOSJE PETERSELIE, FIJNGEHAKT
  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet 3 eetlepels olie in een grote pan. Bak de ui en knoflook hierin voor 5 minuten op laag vuur. Bak in de laatste minuut de kruiden en specerijen mee.
  2. Snijd ondertussen de zoete aardappels en wortels in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de ui en knoflook. Bak nog vijf minuten.
  3. Voeg dan de tomatenblokjes, de Muhammara en het water toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het vervolgens zo’n 45 minuten zachtjes pruttelen. Vergeet niet af en toe te roeren.
  4. Voeg de kikkererwten toe en breng de tajine op smaak met versgemalen zout en peper.
1 uur bereidingstijd
4 personen
;;