Vegan rainbow bowl
INGREDIENTEN
1 ZOETE AARDAPPEL MET SCHILHALF BAKJE CHAMPIGNONS
8 CHERRY TOMAATJES
MILDE KIEMGROENTEN
RUCOLA
1/2 AVOCADO
2 EETLEPELS HOEMOES RODE BIET
ZELFGEMAAKTE VEGAN SCRAMBLED TOFU
(KALA NAMAK, TOFU, KURKUMA, ZOUT, PEPER)
- Was één zoete aardappel goed. Snijd de punten van de bovenkant af en daarna doormidden.
- Snijd daarna de champignons in plakjes. De avocado doormidden en snijd de helft in plakjes.
- Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de tofu een circa 5 minuten op hoog vuur, goed blijven omscheppen.
- Bak ondertussen de champignons in een andere pan met wat olie of boter totdat ze bruin kleuren.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Als de scrambled tofu, zoete aardappel en champignons goed zijn kun je je bord opmaken.
- Top af met enkele chili vlokken en naar smaak eventueel wat zout en peper.
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Lisanne Vis


