fbpx

Vegan rainbow bowl

INGREDIENTEN

1 ZOETE AARDAPPEL MET SCHIL
HALF BAKJE CHAMPIGNONS
8 CHERRY TOMAATJES
MILDE KIEMGROENTEN
RUCOLA
1/2 AVOCADO
2 EETLEPELS HOEMOES RODE BIET
ZELFGEMAAKTE VEGAN SCRAMBLED TOFU
(KALA NAMAK, TOFU, KURKUMA, ZOUT, PEPER)
  1. Was één zoete aardappel goed. Snijd de punten van de bovenkant af en daarna doormidden.
  2. Snijd daarna de champignons in plakjes. De avocado doormidden en snijd de helft in plakjes.
  3. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de tofu een circa 5 minuten op hoog vuur, goed blijven omscheppen.
  4. Bak ondertussen de champignons in een andere pan met wat olie of boter totdat ze bruin kleuren.
  5. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Als de scrambled tofu, zoete aardappel en champignons goed zijn kun je je bord opmaken.
  6. Top af met enkele chili vlokken en naar smaak eventueel wat zout en peper.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Lisanne Vis

10 minuten bereidingstijd
één bowl
;;