fbpx

Vegan pizza met falafel

INGREDIENTEN

2 BLOEMKOOL PIZZA BODEMS
1 BLIKJE TOMATENPUREE + 1/2 BAKJE MUHAMMARA
(VEGAN) MOZZARELLA
1/2 COURGETTE, IN PLAKJES GEGRILD
1 TROSTOMAAT, IN PARTJES GESNEDEN
30G PIJNBOOMPITTEN, GEROOSTERD
10 FALAFEL BALLETJES HOT ‘N SPICY
OPTIONEEL: ENKELE BLAADJES RUCOLA SLA
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Terwijl je de ingrediënten voorbereidt, verwarm je de pizza bodems alvast rustig even voor.
  2. Neem een (grill)pan, snijd de groenten in het gewenste formaat en grill de courgette met wat olijfolie kort (op een hoog vuur) aan beide kanten.
  3. Leg de courgette plakjes apart en rooster de pijnboompitten in dezelfde pan.
  4. Meng de tomatenpuree met de muhammara.
  5. Neem de pizzabodems nu voorzichtig uit de oven en top ze af met: tomaten/muhammara saus, (vegan) mozzarella, courgette en tomaat, falafelballetjes en tot slot de pijnboompitten.
  6. Bak de pizza in de oven gedurende 10-12 minuten en serveer daarna met enkele blaadjes rucola.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Lisanne Vis

20 minuten bereidingstijd
één bowl
;;