Vegan pizza met falafel
INGREDIENTEN
2 BLOEMKOOL PIZZA BODEMS1 BLIKJE TOMATENPUREE + 1/2 BAKJE MUHAMMARA
(VEGAN) MOZZARELLA
1/2 COURGETTE, IN PLAKJES GEGRILD
1 TROSTOMAAT, IN PARTJES GESNEDEN
30G PIJNBOOMPITTEN, GEROOSTERD
10 FALAFEL BALLETJES HOT ‘N SPICY
OPTIONEEL: ENKELE BLAADJES RUCOLA SLA
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Terwijl je de ingrediënten voorbereidt, verwarm je de pizza bodems alvast rustig even voor.
- Neem een (grill)pan, snijd de groenten in het gewenste formaat en grill de courgette met wat olijfolie kort (op een hoog vuur) aan beide kanten.
- Leg de courgette plakjes apart en rooster de pijnboompitten in dezelfde pan.
- Meng de tomatenpuree met de muhammara.
- Neem de pizzabodems nu voorzichtig uit de oven en top ze af met: tomaten/muhammara saus, (vegan) mozzarella, courgette en tomaat, falafelballetjes en tot slot de pijnboompitten.
- Bak de pizza in de oven gedurende 10-12 minuten en serveer daarna met enkele blaadjes rucola.
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Lisanne Vis


