Vegan khachapuri
INGREDIENTEN
DEEG60 ML PLANTAARDIGE MELK
90 ML WATER
1 TL SUIKER
1 ZAKJE BAKPOEDER
220 G BLOEM
2 EL OLIJFOLIE
VULLING
300 G WORTELEN
1 ST SJALOT
50 G MAZA HOEMOES KERRIE
1 EL OLIJFOLIE
2 EL GROENTEBOUILLON
TOPPING
1 ST GELE UI
1 EL AHORNSIROOP
2 EL OLIJFOLIE
50 G GRANAATAPPELPITJES
5 G VERSE MUNT
5 G VERSE DILLE
- Schrap de wortel en snijd in plakjes. Verplaats naar een steelpan en vul deze met water. Breng aan de kook en kook in 10 minuten zacht.
- Schil de sjalot en mix deze, samen met de overige ingrediënten voor de vulling, in de keukenmachine.
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een stevige bol ontstaat. Vorm een grote of twee kleine khachapuri broodjes van het deeg.
- Snijd de gele ui in zes partjes en besprenkel met ahornsiroop.
- Leg de khachapuri op de bakplaat, verdeel de vulling over de boot(jes) en garneer met ui.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de khachapuri in 15 minuten gaar.
- Garneer met granaatappelpitjes, munt en dille.


