Vegan khachapuri

INGREDIENTEN

DEEG
60 ML PLANTAARDIGE MELK
90 ML WATER
1 TL SUIKER
1 ZAKJE BAKPOEDER
220 G BLOEM
2 EL OLIJFOLIE
VULLING
300 G WORTELEN
1 ST SJALOT
50 G MAZA HOEMOES KERRIE
1 EL OLIJFOLIE
2 EL GROENTEBOUILLON
TOPPING
1 ST GELE UI
1 EL AHORNSIROOP
2 EL OLIJFOLIE
50 G GRANAATAPPELPITJES
5 G VERSE MUNT
5 G VERSE DILLE
  1. Schrap de wortel en snijd in plakjes. Verplaats naar een steelpan en vul deze met water. Breng aan de kook en kook in 10 minuten zacht.
  2. Schil de sjalot en mix deze, samen met de overige ingrediënten voor de vulling, in de keukenmachine.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  4. Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een stevige bol ontstaat. Vorm een grote of twee kleine khachapuri broodjes van het deeg.
  5. Snijd de gele ui in zes partjes en besprenkel met ahornsiroop.
  6. Leg de khachapuri op de bakplaat, verdeel de vulling over de boot(jes) en garneer met ui.
  7. Schuif de bakplaat in de oven en bak de khachapuri in 15 minuten gaar.
  8. Garneer met granaatappelpitjes, munt en dille.
20 minuten bereidingstijd
2 personen
X