fbpx

Vegan kaasfondue

INGREDIENTEN

100 GRAM CASHEWNOTEN, GEWEEKT
100 GRAM GEKOOKTE, WITTE AARDAPPELEN
1 TEENTJE KNOFLOOK
1 EL WITTE MISOPASTA
1 EL MOSTERD
2 TL MAIZENA
125 ML ONGEZOETE, PLANTAARDIGE MELK
125 ML BIOLOGISCHE WITTE WIJN (ALCOHOL ZAL VERDAMPEN)
200 GRAM VEGAN GERASPTE KAAS
ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK

OM TE DIPPEN
1 KOMKOMMER
4 WASPENEN
250 GRAM CHERRYTOMAATJES
1 BOSJE RADIJS
2 BAKJES MAZA FALAFEL
4 AFBAKBROODJES
  1. Bak de Falafel en de afbakbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pureer alle ingrediënten voor de kaasfondue in een blender of keukenmachine tot een glad, dik mengsel. Wanneer het te dik is, kun je nog wat water of plantaardige melk toevoegen.
  3. Verwarm het mengsel in een pannetje. Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen onder af en toe roeren. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd ondertussen de groente in reepjes, sterretjes, of op een andere manier.
  5. Serveer de vegan kaasfondue in een grote pan of vier kleine pannetjes (lekker corona-proof) met de groente, Falafel en afbakbroodjes.
30 minuten bereidingstijd
4 personen
;;