Vegan ijs met cranberrysaus en pure chocolade
INGREDIENTEN
6 BEVROREN BANANEN (TIP: VRIES RIJPE BANANEN EEN NACHT VAN TEVOREN IN STUKJES IN, MAAR BREEK DE STUKJES, DUS NIET SNIJDEN. DAN PLAKT HET MINDER SNEL AAN ELKAAR VAST.)4 EL MAZA HOEMOES VIJG-CRANBERRY
VOOR DE CRANBERRYSAUS
125 GRAM CRANBERRY’S
2 STERANIJS
1 KANEELSTOKJE
100 GRAM SUIKER
150 ML SINAASAPPELSAP
1 TL MAIZENA
VOOR DE TOPPING
50 GRAM PURE CHOCOLADE
10 VERSE CRANBERRY’S, GEHALVEERD
- Maak de cranberrysaus door alle ingrediënten in een steelpan aan de kook te brengen. Meng de maizena wel eerst met wat sinaasappelsap om klontjes te voorkomen. Roer goed en zet het vuur lager. Laat zachtjes pruttelen tot alle cranberry’s zijn gesprongen. Wanneer de saus wat ingedikt is, mag de pan van het vuur en kan de saus afkoelen.
- Smelt de pure chocolade au bain marie.
- Pureer de bevroren bananen met de Hoemoes in een keukenmachine of blender tot een dikke, gladde massa. Voeg eventueel wat plantaardige melk toe om te verdunnen, maar niet meer dan een scheutje
- Verdeel het ijs over vier glazen. Serveer met een eetlepel cranberrysaus, een drizzle gesmolten chocolade en wat verse cranberry’s


