fbpx

Vegan gevulde omelet met Esfenaj

INGREDIENTEN

100 GRAM KIKKERERWTEN
40 GRAM MAIZENA
1 THEELEPEL KURKUMA
1/2 THEELEPEL ZOUT OF KALA NAMAK (ZWART ZOUT)
1/2 THEELEPEL PAPRIKAPOEDER
1/2 THEELEPEL VERSGEMALEN PEPER
480 MILILITER WATER OF ONGEZOETE PLANTAARDIGE MELK
1 EETLEPEL OLIJFOLIE
2 FLINKE EETLEPELS ESFENAJ
50 GRAM BABY SPINAZIE
150 GRAM GEKOOKTE KIKKERERWTEN
2 EETLEPELS GESCHAAFDE AMANDELEN
OLIE OM IN TE BAKKEN
OPTIONEEL: KIEMGROENTE TER DECORATIE
  1. Meng het kikkererwtenmeel met de maizena, de kurkuma, paprikapoeder, versgemalen peper en het zout. Zwart zout of kala namak zal deze plantaardige omelet de smaak van ei geven door het hoge zwavelgehalte in het zout.
  2. Voeg de olijfolie en het water of de ongezoete plantaardige melk toe. Mix goed en zet het voor vijf minuten apart.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan. Schep de helft van het beslag in de pan en bak voor 2-4 minuten per zijde op middelhoog vuur of tot beide zijden bruin zijn gekleurd. Herhaal voor de andere helft van het beslag.
  4. Rooster de geschaafde amandelen kort in een andere pan.
  5. Verdeel over twee borden en beleg met de Esfenaj, baby spinazie en de gekookte kikkererwten. Vouw dubbel en garneer met de geschaafde amandelen, kiemen en eventueel wat versgemalen zout en peper.
15 minuten bereidingstijd
2 personen
;;