fbpx

Vegan ‘eiersalade’ sandwich en granola bar

INGREDIENTEN

3 EL HOEMOES LESS SALT
100 G BIO TOFU
1/4 TL KALA NAMAK ZOUT (TE KOOP IN DE BIO WINKEL)
1/4 TL KERRIE
SNUFJE PAPRIKAPOEDER
2 TL KETCHUP
1/2 TL MOSTERD
1 EL GEHAKTE BIESLOOK
1-4 BOTERHAMMEN
200 G DADELS
60 ML AHORNSIROOP
60 ML NOTEN- OF ZADENPASTA
150 G HAVERVLOKKEN
200 G NOTEN, ZADEN EN GEDROOGD FRUIT NAAR KEUZE, GROF GEHAKT
DRUIVEN

Vegan eiersalade sandwich

  1. Laat de tofu goed uitlekken in een theedoek, zodat er zo veel mogelijk vocht uit gaat.
  2. Meng in een kom de kala namak, kerrie, paprikapoeder, ketchup, mosterd, bieslook en hoemoes. Verkruimel de tofu boven de kom. Roer goed en breng eventueel op smaak met meer kerrie of kala namaak zout.
  3. Verdeel de vegan ‘eiersalade’ over de boterhammen.

Granolarepen

  1. Bedek een brownieblik met bakpapier.
  2. Maal de dadels tot een dikke pasta in een keukenmachine of sterke blender.
  3. Verwarm de noten- of zadenpasta in een pannetje met de ahornsiroop en meng tot een geheel.
  4. Meng met de dadelpasta, havervlokken en de noten, zaden en het gedroogde fruit.
  5. Druk het mengsel in het brownieblik. Gebruik een stuk bakpapier om het echt glad te maken, zodat het mengsel niet aan een lepel of je handen blijft plakken.
  6. Plaats het blik voor een half uur in de vriezer voor je het in tien repen snijdt.

Geef de vegan ‘eiersalade’ sandwiches mee met wat druiven en een granolareep.

20 minuten bereidingstijd
1 personen
;;