fbpx

Ultieme Mediterraanse bowl

INGREDIENTEN

80 GRAM COUSCOUS
2 FLINKE EETLEPELS HOEMOES
8 FALAFEL BALLETJES
100 GRAM KIKKERERWTEN
8 KERSTOMAATJES
2 EETLEPELS KALAMATA OLIJVEN
80 GRAM RUCOLA
2 FLINKE EETLEPELS INGELEGDE RODE UI*
1/2 CITROEN
OLIJFOLIE
  1. Bereid de couscous en de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer ondertussen de romatomaatjes en meng het sap van de citroen met de olijfolie tot een dressing.
  3. Verdeel de couscous over twee kommen. Verdeel hier vervolgens de ingelegde rode ui*, rucola, kikkererwten, kerstomaatjes, olijven, falafel en Hoemoes over.
  4. Schenk tot slot de dressing over de bowls.

 

* De ingelegde rode ui maak je door een kopje appelazijn te mengen met een halve theelepel zout en een eetlepel ruwe rietsuiker. Snijd een rode ui in ringen en voeg deze met wat plakjes knoflook en zwarte peperkorrels toe aan het mengsel. Na een uur hebben de uien al smaak opgenomen, maar het lekkerst zijn ze na een nachtje weken. Je kunt ze goed in een afgesloten pot bewaren.

30 minuten bereidingstijd
2
;;