Ultieme Mediterraanse bowl

INGREDIENTEN

80 GRAM COUSCOUS
2 FLINKE EETLEPELS HOEMOES
8 FALAFEL BALLETJES
100 GRAM KIKKERERWTEN
1 THEELEPEL RAS EL HANOUT
1 SNUF ZOUT
1/2 KOMKOMMER, IN BLOKJES
8 KERSTOMAATJES, GEHALVEERD
2 EETLEPELS KALAMATA OLIJVEN
80 GRAM RUCOLA
2 FLINKE EETLEPELS INGELEGDE RODE UI
1/2 CITROEN
OLIJFOLIE
  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de paprika’s in dunne repen. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de paprikareepjes met de cajun kruiden en een snufje zout voor zo’n 5 minuten.
  3. De ingelegde rode ui maak je door een kopje appelazijn te mengen met een halve theelepel zout en een eetlepel ruwe rietsuiker. Snijd een rode ui in ringen en voeg deze met wat plakjes knoflook en zwarte peperkorrels toe aan het mengsel. Na een uur hebben de uien al smaak opgenomen, maar het lekkerst zijn ze na een nachtje weken. Je kunt ze goed in een afgesloten pot bewaren.
  4. Verdeel de rijst over twee kommen. Verdeel ook de rucola, gebakken paprika, zwarte bonen, ingelegde rode ui, Hoemoes chipotle en de avocado over de kommen. Serveer met wat limoensap.
30 minuten bereidingstijd
2 personen
X