fbpx

Turkse broodpizza met Hoemoes Spicy Chipotle en tomaten

INGREDIENTEN

1 TURKS BROOD
1 UI
1 TEEN KNOFLOOK
1 TOMATEN UIT BLIK 400 GR
2 TL GEDROOGDE PROVENÇAALSE KRUIDEN (TIJM, OREGANO EN ROZEMARIJN)
3 EL HOEMOES SPICY CHIPOTLE
250 GR CHERRY-TROSTOMAATJES
1 POT GEGRILDE PAPRIKA (GEEL EN ROOD)
3 TAKJES VERSE BASILICUM
2 TAKJES VERSE PLATTE PETERSELIE
PEPER EN ZOUT NAAR SMAAK
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden hetelucht.
  2. Snijd het Turks brood doormidden. Bestrijk met 1 eetlepel olijfolie. Bak 5 minuten in de oven zodat de bovenkant van het brood geroosterd is. Haal het brood uit de oven.
  3. Maak de tomatensaus. Hak de ui fijn. Doe 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak op laag vuur tot dat de ui licht bruin kleurt. Voeg de tomaten uit blik toe. Schep de gedroogde kruiden en de Hoemoes Spicy Chipotle er door breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  4. Bestrijk de Turkse broodpizza’s met de saus. Leg de tomaten takjes op het brood, samen met gegrilde paprika’s. Zet de bodems in de oven voor 10-15 minuten.
  5. Hak de kruiden grof en garneer met verse kruiden
10 minuten bereidingstijd
4 personen
;;