fbpx

Traybake met Tahina

INGREDIENTEN

INGREDIËNTEN TRAYBAKE:
8 MAZA FALAFELBALLEN
1/2 WINTERWORTEL
1/2 AUBERGINE
1 GROTE AARDAPPEL
2 PLAKKEN FLESPOMPOEN
8 FALAFELBALLETJES
5 CHERRYTOMATEN
1 EL ITALIAANSE KRUIDEN
2 EL (OLIJF)OLIE
1 TAKJE PETERSELIE
PEPER EN ZOUT NAAR SMAAK

INGREDIËNTEN TAHINA SAUS:
100 GRAM MAZA TAHINA
2 EL (OLIJF)OLIE
2 EL (AMANDEL)MELK
PEPER EN ZOUT
OPTIONEEL: RODE BIETENSAP VOOR DE KLEUR

Recept voor de Traybake

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Was en schil de wortel, de aubergine, de aardappel en de flespompoen en snijd deze in plakken van ongeveer 0,5 cm dik.
  3. Maak figuurtjes van de groenten en aardappelen met behulp van de koekvormpjes en leg deze in een ovenschaal. (De restjes groenten kan je ook in de ovenschaal doen of bewaren voor een ander gerecht)
  4. Leg de cherrytomaatjes bij de groenten in de ovenschaal, verdeel de (olijf)olie over de groenten in de ovenschaal en strooi hier Italiaanse kruiden, peper en zout overheen.
  5. Bak de Traybake 20 minuten in de oven.
  6. Voeg daarna de Falafel toe aan de ovenschaal en zet het nog 5 minuten in de oven. Als dat mogelijk is op de grillstand.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de Tahina saus er aan toe.

Recept voor de Tahina saus

  1. Doe de Tahina in een kom, voeg hier de (olijf)olie, (amandel)melk, peper en zout aan toe. Roer het goed door.
  2. Voor een mooie roze kleur kan je er bietensap aan toe voegen.
  3. Doe de saus over de Traybake.
35 minuten bereidingstijd
2 personen
X
;;