Tomatensoep met hoemoes zongedroogde tomaat

INGREDIENTEN

1 RODE UI, GESNIPPERD
2 TENEN KNOFLOOK, FIJNGEHAKT
750 GRAM TOMATEN, IN STUKJES
750 MILLILITER GROENTEBOUILLON
1 BAKJE HOEMOES ZONGEDROOGDE TOMAAT
1 EETLEPEL OLIE
VERSGEMALEN ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK
4 EETLEPELS SOJA- OF HAVERKOOKROOM
VERSE BASILICUM TER GARNERING
  1. Bak de rode ui en de knoflook glazig in de olie. Voeg de tomaten toe en bak deze nog zo’n 4 minuten mee.
  2. Voeg de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het voor tien minuten zachtjes doorkoken. Roer op het laatste de Hoemoes er doorheen.
  3. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer met wat kookroom en verse basilicum.
30 minuten bereidingstijd
4 personen
X