fbpx

Tofu spring rolls

INGREDIENTEN

8 RIJSTVELLEN
1 BLOK TOFU (375 GRAM)
30 GRAM PINDAKAAS
1 EL SOJASAUS
SAP VAN ½ LIMOEN
1 TL MAPLE SYRUP
1 TL SRIRACHA
½ TL KNOFLOOKPOEDER
100 ML WATER
½ KOMKOMMER
75 GRAM WORTEL JULIENNE
1 AVOCADO
HANDJE VERSE KORIANDER
100 GRAM HOEMOES SPICY MANGO
SESAMZAAD
  1. Pers zoveel mogelijk vocht uit de tofu. Snijd de tofu vervolgens in reepjes van ongeveer 1 cm.
  2. Meng in een schaaltje de pindakaas met de sojasaus, limoensap, maple syrup, sriracha, knoflookpoeder en water.
  3. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en bak de tofu reepjes rondom goudbruin.
  4. Voeg vervolgens de pindasaus hieraan toe en laat het zachtjes wat indikken zodat alle tofu reepjes bedekt zijn met de pindasaus.
  5. Snijd de komkommer in reepjes en de avocado in plakjes.
  6. Pak een diep bord waar de rijstvellen in kunnen en vul deze met warm water.
  7. Begin nu met het rollen van de spring rolls. Haal hiervoor 1 rijstvel door het warm water en laat ongeveer 10 seconde weken.
  8. Leg het rijstvel op een bord en vul deze met koriander, avocado, komkommer, wortel julienne en de pinda tofu. Rol de spring roll op door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en dan de de spring roll van je af op te rollen.
  9. Herhaal Strooi wat sesamzaad over de spring rolls heen en serveer deez met de spicy mango hoemoes om in te dippen
30 minuten bereidingstijd
2 personen
;;