fbpx

Tofu nuggets

Borrel

INGREDIENTEN

1 BLOK TOFU
60 GRAM BOEKWEITMEEL
120 ML ONGEZOETE (SOJA)MELK
1 EL MAIZENA
1 TL GEROOKT PAPRIKAPOEDER
1 TL KNOFLOOKPOEDER
1/2 TL ZOUT
60 GRAM PANKO
1 TL PAPRIKAPOEDER
1 TL KNOFLOOKPOEDER
100 GRAM MAZA HOEMOES SPICY CHIPOTLE
KORIANDER

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Pers zoveel mogelijk vocht uit de tofu. Snijd de tofu vervolgens over de lengte door de helft en scheur met je handen in ‘nuggets’
2. Meng in een schaaltje de panko met het paprikapoeder en knoflookpoeder
3. Maak in een andere kom het beslag door het boekweitmeel te mengen met de maizena, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder en zout. Voeg vervolgens de ongezoete (soja)melk toe en roer tot een beslag
4. Haal de tofu nuggets eerst door het beslag en rol ze vervolgens door de panko. Leg de nuggets op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit met alle nuggets
5. Spray wat olijfolie over de nuggets en zet in de oven voor 30 minuten. Draai ze halverwege een keer om en spray opnieuw met olijfolie
6. Serveer de tofu nuggets met de Maza hoemoes spicy chipotle

40 minuten
;;