fbpx

Taquitos met jackfruit

INGREDIENTEN

12 KLEINE TORTILLAWRAPS
1 BAKJES HOEMOES GEKARAMELISEERDE UI & TIJM
300 GRAM YOUNG JACKFRUIT
1 GELE UI FIJNGESNIPPERD
2 TENEN KNOFLOOK, GEPERST
1 EETLEPEL SESAMOLIE
4 KERSTOMAATJES
1 JALAPEÑO IN RINGEN GESNEDEN
OPTIONEEL: SALSA GUACAMOLE OM IN TE DIPPEN
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de jackfruit om met water en laat goed uitlekken. Trek het uit elkaar met twee vorken, zodat het een ‘pulled pork’ effect krijgt.
  3. Verhit de olie in de koekenpan. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg de jackfruit toe en bak deze nog drie minuten mee. Schep het mengsel in een kom en meng deze met de hoemoes en de kerstomaatjes.
  4. Beleg de tortilla wraps met een strookje van het mengsel. Rol deze op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Het is handig om het bakpapier in te smeren met een dun laagje olie, zodat de rolletjes dicht en op hun plaats blijven. Herhaal voor de rest van de tortilla wraps.
  5. Bak de taquitos voor 20 minuten. Keer de rolletjes halverwege om.
  6. Serveer warm met de jalapeño en een dip als salsa of guacamole.
30 minuten bereidingstijd
6 personen
;;