Taco’s met gegrilde kip en Hoemoes Koriander en Limoen
INGREDIENTEN
500 GRAM KIPPENDIJEN ZONDER BOT1/2 LIMOEN SAP
3 EL OLIJFOLIE
300 GRAM RODE KOOL, FLINTERDUN GESNEDEN OF GESCHAAFD
2 EL RODEWIJNAZIJN
1 BOSUI, IN RINGETJES
12 MINITORTILLA'S
1 BAKJE MAZA HOEMOES KORIANDER EN LIMOEN
1 GROTE RIJPE AVOCADO, IN KLEINE BLOKJES
6 RADIJSJES, DUN GESCHAAFD
ENKELE TAKJES KORIANDER, GROF GEHAKT
1 LIMOEN, IN PARTJES VOOR ERBIJ
HOT SAUCE, VOOR ERBIJ
EXTRA KEUKENPAPIER
GRILLPAN
ALUMINIUMFOLIE
- Meng in een schaal de kippendijen met het limoensap en 1 el olie, laat even staan.
- Meng in een andere schaal de rode kool met de azijn, bosuitjes en rest van de olie en breng op smaak met zout en peper.
- Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verwarm de grillpan zonder olie voor en grill de kippendijen ca 4 min per kant of tot ze gaar zijn. Neem ze uit de pan, laat ze 1-2 min onder aluminiumfolie rusten en snij ze in repen.
- Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep aan tafel op elke tortilla een beetje Maza Hoemoes koriander en limoen, wat van de koolsalade en enkele repen gegrilde kip.
- Garneer met blokjes avocado, plakjes radijs en koriander.
- Serveer met partjes limoen en hot sauce.


