fbpx

Taco’s met gegrilde kip en Hoemoes Koriander en Limoen

INGREDIENTEN

500 GRAM KIPPENDIJEN ZONDER BOT
1/2 LIMOEN SAP
3 EL OLIJFOLIE
300 GRAM RODE KOOL, FLINTERDUN GESNEDEN OF GESCHAAFD
2 EL RODEWIJNAZIJN
1 BOSUI, IN RINGETJES
12 MINITORTILLA'S
1 BAKJE MAZA HOEMOES KORIANDER EN LIMOEN
1 GROTE RIJPE AVOCADO, IN KLEINE BLOKJES
6 RADIJSJES, DUN GESCHAAFD
ENKELE TAKJES KORIANDER, GROF GEHAKT
1 LIMOEN, IN PARTJES VOOR ERBIJ
HOT SAUCE, VOOR ERBIJ
EXTRA KEUKENPAPIER
GRILLPAN
ALUMINIUMFOLIE
  1. Meng in een schaal de kippendijen met het limoensap en 1 el olie, laat even staan.
  2. Meng in een andere schaal de rode kool met de azijn, bosuitjes en rest van de olie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verwarm de grillpan zonder olie voor en grill de kippendijen ca 4 min per kant of tot ze gaar zijn. Neem ze uit de pan, laat ze 1-2 min onder aluminiumfolie rusten en snij ze in repen.
  4. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Schep aan tafel op elke tortilla een beetje Maza Hoemoes koriander en limoen, wat van de koolsalade en enkele repen gegrilde kip.
  6. Garneer met blokjes avocado, plakjes radijs en koriander.
  7. Serveer met partjes limoen en hot sauce.
30 minuten bereidingstijd
4 personen
X
;;