fbpx

Spinaziepannenkoeken met avocado, gegrilde paprika en hoemoes

INGREDIENTEN

400 G VERSE SPINAZIE
200 G BLOEM
450 ML HAVERDRINK
2 EL MAIZENA
SNUFJE ZOUT
OLIJFOLIE OM IN TE BAKKEN
OM TE SERVEREN
1 VERPAKKING HOEMOES
2 AVOCADO’S
4 PUNTPAPRIKA’S
OLIJFOLIE
  1. Voeg de spinazie met de haverdrink of een andere plantaardige variatie op melk toe aan een blender en pureer tot een egaal mengsel. Meng met de bloem, maizena en een snufje zout tot een mooi pannenkoekenbeslag.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de pannenkoeken aan beide kanten op een matig vuurtje.
  3. Snijd ondertussen de puntpaprika’s door midden en verwijder de zaadlijsten. Grill in wat olijfolie in een grillpan of bak ze in een gewone koekenpan tot ze zacht zijn. Snijd de avocado’s in partjes.
  4. Serveer de spinaziepannenkoeken met hoemoes, avocado, gegrilde paprika en eventueel wat versgemalen peper en zout.
20 minuten bereidingstijd
4 personen
;;