fbpx

Spaanse Tortilla met Esfenaj

INGREDIENTEN

600 GRAM GEKOOKTE AARDAPPELSCHIJFJES
1 RODE UI
8 EIEREN
1 BAKJE MAZA ESFENAJ
4 KLEINE TEENTJES KNOFLOOK
1 TL GEDROOGDE TIJM
1 TL PAPRIKAPOEDER
1/2 TL CHILIVLOKKEN
PEPER EN ZOUT NA SMAAK
  1. Snijd de aardappelschijfjes in reepjes, versnipper de ui en pers de knoflook. Doe de ui en de knoflook bij de aardappelreepjes. Voeg hier de kruiden aan toe. Roer dit door elkaar.
  2. Doe een beetje olie in de koekenpan en bak het aardappelmengsel voor ongeveer 15 minuten.
  3. Voeg de Esfenaj hier aan toe en meng het goed door elkaar.
  4. Verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig over de pan.
  5. Kluts de eieren door elkaar n giet deze gelijkmatig over het mengsel in de pan.
  6. Doe de deksel op de pan en laat het een halfuur op een laagvuur staan. Draai deze om en bak nog eens 10 minuten.
  7. Serveer het op een bord.
50 minuten bereidingstijd
4 personen
;;