fbpx

Salade met Hoemoes gekarameliseerde ui en tijm dressing

INGREDIENTEN

300 GR GEKLEURDE WORTELS OF WORTELS
150 GR SPERZIEBOONTJES
150 GR PEULTJES
200 GR GEMENGDE SLA
3 TAKJES TIJM
3 EL MAZA HOEMOES GEKARAMELISEERDE UI EN TIJM
2-4 EL OLIJFOLIE
2 TL YOGHURT
4 TAKJES PLATTE PETERSELIE
1 SJALOT
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch)/ 180 graden hetelucht.
  2. Maak de wortels schoon. Halveer de dikkere wortels. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, verse tijm en peper en zout naar smaak.  Zet ze in de oven en rooster de wortels voor 30-45 minuten.
  3. Kook de sperzieboontjes en peultjes in een pan met gezouten water beetgaar.
  4. Meng de Hoemoes gekarameliseerde ui en tijm met de 1 eetlepel olijfolie en de yoghurt tot dat er een dunnere dressing ontstaat. Snijd de sjalot fijn en schep door de dressing.
  5. Leg de sla en groenten op een mooie schaal. Verdeel de dressing er over. Hak de peterselie grof en garneer de salade er mee.
15 minuten bereidingstijd | 30-45 minuten oven
4 personen
X
;;