Salade met Falafel Tamatim en Chipotle dressing
INGREDIENTEN
1 PAKJE HALLOUMI1 BAKJE MAZA FALAFEL TAMATIM
1/2 KOMKOMMER
1/2 ZAKJE GEMENGE SLA
HANDJE VOL RUCOLA
5 CHERRYTOMAATJES DOOR DE HELFT GESNEDEN
30 GRAM MAZA HOEMOES CHIPOTLE
1 EL OLIJFOLIE
KLEIN SCHEUTJE WATER
SAP VAN 1/4 CITROEN
SNUFJE ZOUT EN PEPER
HANDJEVOL PITTENMIX
1 TL ZHATAR KRUIDEN
- Bak de halloumi aan beide kanten voor 3 minuten in een grillpan op middelhoog vuur.
- Bak de Falafel Tamatim voor ongeveer 2 minuten per kant in een koekenpan.
- Doe de gemenge sla en rucola in een kom.
- Meng in een bakje de Hoemoes Chipotle, olijfolie, zout en peper, het citroensap en een klein scheutje water tot een gladde dressing.
- Voeg de dressing toe aan de sla. Meng dit goed door.
- Snijd de gebakken halloumi, komkommer en tomaatjes in stukjes. Meng dit ook door de salade.
- Voeg vervolgens de falafelballetjes toe aan de salade met de zhatarkruiden en pittenmix.


