fbpx

Sabich met gegrilde aubergine, gekookt ei en Hoemoes Spicy Mango

INGREDIENTEN

1 AUBERGINE
8 SNOEPKOMKOMMERS
5 GRAM PLATTE PETERSELIE
1 RODE UI
250 ML APPELAZIJN
250 ML GEKOOKT WATER
1 BLIKJE (200 GRAM) KIKKERERWTEN
½ TL KNOFLOOKPOEDER
1 TL KOMIJNPOEDER
ZOUT EN PEPER
4 EIEREN
4 LIBANESE PLATBRODEN
250 GRAM MAZA HOEMOES SPICY MANGO
EXTRA: 1 KOKSMES
1BORD
1 VEL KEUKENPAPIER OF 1 SCHONE THEEDOEK
1 MIDDELGROTE MENGKOM
1 VERGIET
1 VEL BAKPAPIER
1 BAKPLAAT
1 KOOK PAN

1. Verwarm de oven voor op 225°C.

2. Snijd de aubergine in de lengte in 8 plakken, verdeel de plakken over een bord bedekt met keukenpapier of een schone theedoek en strooi er zout over. Zet de
aubergine apart, snijd ondertussen de snoepkomkommers in plakjes en de peterselie fijn.

3. Maak ondertussen de rode ui in door deze samen met de appelazijn en kokend water in een kom te doen en minimaal 30 minuten te laten staan op het aanrecht.

4. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog met een schone theedoek of keukenpapier. Doe de kikkererwten in een kom samen met knoflookpoeder en komijnpoeder en zout en peper naar smaak. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven. Schep de kikkererwten om en verdeel ook de aubergine over de bakplaat en rooster het geheel nog 10 minuten in de oven.

5. Kook ondertussen de eieren in een pan met ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet af en schrik de eieren enkele minuten onder de koude kraan. Pel de
eieren en halveer deze net voordat je de broden gaat opmaken.

6. Bestrijk de Libanese platbroden met Hoemoes Spicy Mango en verdeel hier vervolgens de gegrilde aubergine, komkommer, ingemaakte rode ui, peterselie, geroosterde kikkererwten en gekookte eieren over

30 minuten bereidingstijd
4 personen
;;