fbpx

Romige paprika gnocchi

INGREDIENTEN

– 600 GRAM VERSE GNOCCHI
– 3 RODE PAPRIKA’S
– 200 GRAM SPINAZIE
– 200 GRAM PAPRIKA & OREGANO HOEMOES
– 1 UI
– 4 TEENTJES KNOFLOOK
– SAP VAN 1/2 CITROEN
– 1 TL GEDROOGDE OREGANO
– 1 TL PAPRIKAPOEDER
- PIJNBOOMPITTEN
- VERSE BASILICUM
- OPTIONEEL: PARMEZAANSE KAAS
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier twee van de rode paprika’s op samen met de knoflook teentjes zonder deze schoon te maken. Besprenkel met wat olijfolie en zet in de oven voor circa 25 minuten.
  2. Snijd ondertussen de overgebleven paprika in stukjes en snipper de ui.
  3. Zodra de paprika’s klaar zijn, maak deze schoon en voeg deze toe aan een blender (of gebruik een staafmixer). Doe dit ook met de knoflookteentjes en voeg deze ook aan de blender toe, samen met het citroensap. Blend dit tot een glad geheel.
  4. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui aan. Voeg de rode paprika toe en ba.k dit even mee.
  5. Doe de gedroogde oregano, paprikapoeder en gnocchi erbij in de pan en laat dit circa 2 minuten meebakken.
  6. Voeg de paprikasaus toe aan de pan samen met de Hoemoes. Roer dit tot een goed en verwarm het even mee.
  7. Doe de spinazie er handje voor handje bij totdat de spinazie helemaal geslonken is. Breng de gnocchi op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de gnocchi met wat pijnboompitten, verse basilicum en eventueel wat extra Parmezaanse kaas.
30 minuten bereidingstijd
3 tot 4 personen
;;