fbpx

Risotto met salie, feta en Hoemoes Pompoen

Diner

INGREDIENTEN

200 GR RISOTTORIJST
1 LITER GROENTENBOUILLON
125 ML DROGE WITTE WIJN
1 KLEINE FLESPOMPOEN
1 FLINKE EL HOEMOES POMPOEN
1 SJALOT
1 TEEN KNOFLOOK
2 TAKJES SALIE + EXTRA VOOR GARNERING
50 GR FETA
CHILIVLOKKEN NAAR SMAAK
PEPER EN ZOUT
OLIJFOLIE

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen in kleine blokjes (met schil) en leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zeezout. Schuif voor 15-20 minuten in de oven.
  3. Maak ondertussen de bouillon door 1,5e liter water aan de kook te brengen met het bouillonblokje.
  4. Snipper de sjalot en pers de knoflook uit. Verhit wat olijfolie in een diepe pan en bak hierin de sjalot glazig 5 minuten. Voeg na een paar minuten de risottorijst en knoflook toe. Bak een minuutje en blus het geheel vervolgens af met de wijn.
  5. Voeg vervolgens 2 soeplepels bouillon toe samen met de takjes salie. Houd twee blaadjes achter voor de garnering. Laat de risotto zachtjes koken. Voeg nieuwe bouillon toe wanneer het vocht is opgenomen. Doe dit net zo lang totdat de risottorijst gaar is.
  6. Als de risotto klaar is, verwijder je de salietakjes uit de pan en voeg de geroosterde pompoenblokjes, Hoemoes, chiliflakes, 30 gr feta en wat peper toe. Mix het geheel goed door.
  7. Serveer de risotto met de overige feta, wat extra peper en een blaadje salie.
45 minuten
2
;;