Risotto met Hoemoes
INGREDIENTEN
200 GRAM MAZA HOEMOES50 GRAM (ROOM)BOTER
200 GRAM RISOTTO RIJST
1,5 LITER WATER
2 BOUILLON BLOKJES (GROENTE OF PADDENSTOELEN)
1/2 RODE PEPER
150 GRAM COURGETTE
175 GRAM KASTANJE CHAMPIGNONS
75 GRAM SHII-TAKE PADDENSTOELEN
1 WITTE UI
1 ORANJE PAPRIKA
2 TEENTJES KNOFLOOK
1 EL GEDROOGDE ITALIAANSE KRUIDEN
1 EL GEDROOGDE TIJM
5 BASILICUM BLAADJES & 1 TROSJE VOOR GARNERING
PEPER EN ZOUT NAAR SMAAK
HANDJE RUCOLA
OPTIONEEL: 100 ML WITTE WIJN
- Kook 1,5 liter water en voeg hier de bouillon aan toe. Als het kookt zet je het vuur lager.
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur (Het liefst een pan met een dikke bodem).
- Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Fruit daarna de ui en knoflook aan in de pan.
- Snijd de courgette en paprika in blokjes en snijd de champignons en de shii-take in plakjes.
- Haal de zaadjes uit de rode peper en hak deze fijn.
- Doe alle groente in de pan en bak voor 5 minuten. Doe daarna de risotto rijst er in de pan bij en voeg de wijn toe of een schep bouillon. Voeg de gedroogde tijm en de Italiaanse kruiden toe.
- Hak de basilicum fijn en roer deze door de risotto. Blijf altijd goed roeren.
- Als de rijst weer droog wordt, voeg je weer een nieuwe schep bouillon toe. Blijf dit herhalen tot de risotto rijst niet meer hard is. Dit zal ongeveer na 25 minuten zijn, proef altijd even of de rijst echt zacht is.
- Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Leg de rucola in en bord en serveer daarop de risotto. Leg het trosje basilicumblaadjes op de risotto.
Variatie tip:
- Hou je meer van pittig? Gebruik dan onze Hoemoes Chipotle.
- Vegan optie: Vervang de roomboter door plantaardige boter.
- Probeer verschillende groenten.


