fbpx

Quinoa salade met Hoemoes

INGREDIENTEN

100 GRAM QUINOA
200 GRAM MAZA HOEMOES
1 BLOKJE GROENTEBOUILLON
1/2 AUBERGINE
2 BOSUIEN
150 GRAM POMPOEN
1 TAKJE KRULPETERSELIE
  1. Kook de quinoa zoals op de verpakking in de groentebouillon. Als de quinoa klaar is giet het dan af en vang 50 ml van de bouillon op.
  2. Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes. Kook daarna de pompoen tot deze gaar is. (Prik met een vork in de pompoen. Gaat dit makkelijk? Dan is de pompoen gaar)
  3. Was de aubergine en de bosuien en snijd de aubergine in kleine blokjes en de bosuien in ringetjes.
  4. Doe in de pan een beetje olijfolie en fruit de bosui aan. Voeg daarna de aubergine hier aan toe en bak deze gaar. Voeg de pompoenblokjes hieraan toe en bak het nog 2 minuten.
  5. Roer de Hoemoes door de groenten en voeg 50 ml van het opgevangen bouillon en de quinoa hieraan toe. Roer het geheel goed door elkaar.
  6. Serveer de quinoa salade in een bord en serveer met de fijngehakte krulpeterselie als topping.

Variatietip:

  • Probeer de quinoa salade ook eens met één van onze andere producten of voeg onze Falafel er aan toe voor een uitgebreidere salade.
50 minuten bereidingstijd
1-2 personen
X
;;