fbpx

Quinoa Ras El Hanout

INGREDIENTEN

140 GRAM 3 KLEUREN QUINOA
1/2 POMPOEN (IN BLOKJES)
40 GRAM PEEN JULIENNE (GERASPTE WORTEL)
25 GRAM ROZIJNEN
30 GRAM ONGEZOUTEN (WITTE) AMANDELEN
BOSJE VERSE MUNT
1/2 SINAASAPPEL
1 COURGETTE
3 STENGELS BLEEKSELDERIJ
4 LEPELS HOEMOES RAS EL HANOUT
2 TL GEMALEN KANEEL
HIMALAYA ZOUT
PEPER
  1. Kook de quinoa met kaneel volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de pompoenblokjes in 11-12 minuten gaar.
  2. Snijd kleine blokjes van de courgette en bak deze in een pan met wat olijfolie peper en zout.
  3. Snijd vervolgens ook alvast de bleekselderij in kleine boogjes. Rasp de schil van de sinaasappel en pers een halve uit. Voeg het rasp en het sap toe aan ongeveer 4 eetlepels olijfolie zodat je hier een dressing van kunt maken.
  4. Giet de quinoa en pompoenblokjes af en voeg samen met de courgette. Meng door elkaar en voeg hier dan weer fijn gesneden munt, rozijnen, geraspte wortel, amandelen, bleekselderij en de dressing aan toe. Meng goed door elkaar en garneer af met wat Hoemoes Ras El Hanout en verse munt. Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout.
30 minuten bereidingstijd
2-3 personen
;;