Quinoa met Asperges en gebakken Falafel
INGREDIENTEN
400 GRAM QUINOA1 BAKJE MAZA FALAFEL
200 GRAM GROENE ASPERGES
1 CHINESE KOOL
1 RODE PAPRIKA
2 EL CASHEWNOTEN
- Kook de quinoa volgens de aangegeven bereidingswijze op de verpakking.
- Verwijder de onderste 2 cm van de stelen van de groene asperges, schillen hoeft niet. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook en blancheer hierin de groene asperges 1-2 minuten beetgaar. Koel de asperges terug in koud water, dan blijven ze knapperig.
- Maak in een ruime kom een salade van de quinoa en de groene asperges. Voeg hieraan toe de fijngesneden Chinese kool en rode paprika. Breng op smaak met een lekkere olijfolie extra vergin, een beetje citroensap/azijn, een schepje suiker en een snufje zout en peper.
- Bak de Falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Garneer met cashewnoten.


