fbpx

Quiche met Hoemoes Zongedroogde Tomaat

INGREDIENTEN

150 G BLOEM
60 G ROOMBOTER
2 EL WATER
1 EL OLIJFOLIE
2 EL ZATHARKRUIDEN
1 COURGETTE
1 EI
40 G FETA
100 G CREME FRAICHE
1 BAKJE HOEMOES ZONGEDROOGDE TOMAAT
ZOUT EN PEPER
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de bloem in een kom samen met de boter, 1 el zatharkruiden, 1 el olijfolie, zout en peper. Meng goed door elkaar doe het water erbij. Maak een bal van het deeg en rol het deeg plat met een deegroller.
  3. Bekleed ingevette ovenschaaltjes met het deeg, prik wat gaatjes in de bodem en zet de schaaltjes in de oven voor 10 minuten.
  4. Rasp de courgette boven een vergiet, doet er wat zout op en knijp de courgette goed uit tot het vocht er helemaal uit is.
  5. Doe de courgetterasp in een kom samen met de hoemoes, crème fraiche, feta, ei, zatharkruiden, zout en peper en meng alles goed door elkaar.
  6. Haal de met deeg beklede ovenschaaltjes uit de oven en vul ze met het courgettemengsel. Garneer de quiche met tomaatjes en strooi er wat zatharkruiden op. Zet ze in de oven voor 25 minuten.
50 minuten bereidingstijd
6 personen
;;