fbpx

Pumpkin spice trifle met hoemoes pompoen

INGREDIENTEN

40 G BASTOGNE KOEKEN
40 G POMPOENBLOKJES
2 EL HONING
15 G PECANNOTEN
10 G AMANDELMEEL
1 EL WATER
1 TL KANEEL
30 G MASCARPONE
2 EL POEDERSUIKER
40 G HOEMOES POMPOEN
110 G SLAGROOM
ZONNEBLOEMOLIE
  1. Maal de Bastogne fijn in een keukenmachine en zet aan de kant.
  2. Snijd de pompoenblokjes in fijnere blokjes.
  3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de pompoenblokjes in ongeveer 5 minuten gaar. Roer de honing door de blokjes en verwarm nog 1 minuut mee.
  4. Hak de pecannoten grof en voeg hieraan de pompoenblokjes en honing toe.Voeg ook het amandelmeel, een eetlepel water en het kaneel toe aan het notenmengsel en zet aan de kant.
  5. Roer nu in een kom de mascarpone met de poedersuiker en Hoemoes Pompoen.
  6. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het hoemoesmengsel.
  7. Neem 2 kleine glaasjes en vul in elk glaasje de bodem met de gemalen Bastogne. Schep daarbovenop een laag van het hoemoesmengsel en een dunne laag notencrunch. Schep nu weer een laag Bastogne en daarna een laag hoemoesmengsel in de trifle.
  8. Eindig met de rest van de notencrunch en genieten maar
15 minuten bereidingstijd
1 trifle
;;