fbpx

Pompoen-pecantaart

INGREDIENTEN

VOOR DE BODEM
100 GRAM PECANNOTEN
100 GRAM VOLKORENMEEL
50 GRAM WITTE SUIKER
100 GRAM KOUDE, HARDE BOTER
1 EL SPECULAASKRUIDEN
1 SNUFJE ZOUT
VOOR DE VULLING
1 MIDDELGROTE FLESPOMPOEN
1 BAKJE MAZA HOEMOES POMPOEN
120 GRAM BRUINE BASTERDSUIKER
3 EL MAIZENA
1 EL SPECULAASKRUIDEN
1/4 TL ZOUT
OM TE SERVEREN
(PLANTAARDIGE VARIATIE OP) SLAGROOM
GEROOSTERDE PECANNOTEN
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een spring- of taartvorm in.
  2. Maal de pecannoten fijn tot een meel in een keukenmachine of blender. Je zou ook amandelmeel kunnen gebruiken.
  3. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Snijd de boter in stukjes en kneed tot een deeg. Voeg eventueel 1-2 eetlepels water toe als het te droog is. Laat het deeg een kwartiertje rusten in de koelkast.
  4. Schil de flespompoen en snijd deze in stukken. Kook de pompoen voor 15 minuten of tot je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken. Laat wat afkoelen en pureer de pompoen met de rest van de ingrediënten voor de vulling tot een glad mengsel.
  5. Rol het deeg uit tot ongeveer 1/2cm dik en bedek de taartvorm ermee. Stort de pompoenvulling in de vorm. Bak voor een uur in de voorverwarmde oven. Laat de taart helemaal afkoelen voor je deze aansnijdt.
  6. Serveer de pompoentaart met slagroom en geroosterde pecannoten.
90 minuten bereidingstijd
10 stukken
;;