fbpx

Poké bowl met Hoemoes Spicy Mango

Diner, lunch

INGREDIENTEN

- 150 GRAM BASMATI RIJST
- 1 BLOK TOFU (375 GRAM)
- 1 EL MAIZENA
- 1 EL SOJASAUS
- 1 EL SESAMOLIE
- 1 TL GEROOKT PAPRIKAPOEDER
- 1 TL KNOFLOOKPOEDER
- 1 MANGO
- 1 AVOCADO
- ½ KOMKOMMER
- 2 HANDJES GERASPTE WORTEL
- 75 GRAM MAZA HOEMOES SPICY MANGO
- SAP VAN 1 LIMOEN
SESAMZAAD, KORIANDER, LIMOEN

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Pers zoveel mogelijk vocht uit de tofu en snijd deze in blokjes.
2. Meng in een kom de tofu met de maizena, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, sojasaus en sesamolie.
3. Verdeel de tofu over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor circa 30 minuten. Draai halverwege een keer om.
4. Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking.
5. Snijd de mango in blokjes, de avocado en komkommer in plakjes.
6. Meng de hoemoes spicy mango met het sap van 1 limoen om een dressing te vormen. Voeg eventueel wat extra water toe om hem wat te verdunnen.
7. Maak de pokebowl op door over de borden de rijst te verdelen, gevolgd door de tofu, komkommer, wortel, mango en avocado. Maak af met de spicy mango saus, wat sesamzaad, koriander en limoen.

35 minuten
2 personen
;;