fbpx

Pita met Muhammara, falafel en shiitake

INGREDIENTEN

6 PITA’S
6 SHIITAKE PADDENSTOELEN
1 AVOCADO
1 RODE UI
250 G HOT ‘N SPICY FALAFEL
1 BAKJE MUHAMMARA
GEROOKTE PAPRIKA POEDER
DRESSING:
75 ML PLANTAARDIGE YOGHURT
2 LIMOEN PARTJES
RASP VAN 1/5 LIMOEN
CHILI VLOKKEN
  1. Snij de avocado en shiitake in dunne plakjes. Snij de ui in dunne ringen.
  2. Verwarm een pan en bak hierin de shiitake paddenstoelen, bestrooid met wat paprika poeder en bak mooi goudbruin.
  3. Halveer de falafelballetjes zodat je wat dunnere plakjes falafel krijgt. Verwarm een pan met wat olijfolie en bak hierin de falafel.
  4. Maak ondertussen de dressing.
    Giet de plantaardige yoghurt in een bakje. Snij twee partjes uit de limoen en besprenkel de yoghurt met limoensap. Rasp wat limoenschil door de yoghurt en top af met wat chili vlokken. Roer de dressing goed door.
  5. Besmeer de pita’s met muhammara (3 tl per pita). Verdeel hierover de avocado, shiitake, rode uien ringen en falafel. Top af met wat dressing.
30 minuten bereidingstijd
2 personen | 6 pita's
;;