fbpx

Pita met falafel en tzatziki

INGREDIENTEN

PITABROODJES
200 ML WATER (LAUWWARM)
5 G GIST
320 G BLOEM
½ EL OLIJFOLIE
½ TL ZOUT
TZATZIKI
½ ST KOMKOMMER
1 TEENTJE KNOFLOOK
3 TAKJES DILLE
3 TAKJES MUNT
200 ML PLANTAARDIGE YOGHURT, SOJA
½ CITROEN, HET SAP
VULLING
1 PAK MAZA FALAFEL TAMATIM
200 G CHERRYTOMATEN
½ KOMKOMMER
3 HANDJES VELDSLA

Pitabroodjes

  1. Meng het lauwwarme water met de gist. Roer en laat zo’n 5 minuten staan.
  2. Doe de bloem in een kom en voeg het gistmengsel en de olijfolie toe. Meng rustig en kneed hierna stevig. Voeg het zout toe en kneed nog eens door.
  3. Laat het deeg ongeveer 15 minuten rusten onder een warme vochtige theedoek.
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  5. Verdeel het deeg in vier stukken en maak er balletjes van. Bestuif het werkblad met bloem en rol de balletjes uit tot platte ronde broodjes. Zorg ervoor dat beide kanten van het brood een klein beetje met bloem bestuift zijn. Leg de broodjes op de bakplaat.
  6. Laat nog 15 minuten rusten.
  7. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  8. Bak de pitabroodjes in 10 minuten lichtbruin.

 

Tzatziki

  1. Rasp de komkommer grof. Schep in een theedoek en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
  2. Pers de knoflook fijn en knip de munt en dille fijn.
  3. Schep de plantaardige yoghurt in een schaal en roer de komkommer, citroensap, munt, dille en knoflook erdoor.
  4. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

 

Vullen maar!

  1. Bak de falafel naar instructies op de verpakking.
  2. Halveer de tomaatjes en snijd de rest van de komkommer in plakjes.
  3. Snijd de pitabroodjes een klein beetje open en vul met de falafel, tzatziki, komkommer, tomaatjes en sla.

 

30 minuten bereidingstijd
2 personen
;;