fbpx

Pide met Muhammara

INGREDIENTEN

150 G BLOEM
70 ML WATER
1 EL OLIJFOLIE
3 G GEDROOGDE GIST
1 EL ZATHARKRUIDEN
1 SNUFJE ZOUT
100 G MUHAMMARA
60 G FETA
BLAADJES VERS MUNT
1 EIGEEL
30 G WALNOTEN IN STUKJES
30 G GRANAATAPPELPITTEN
1 HANDJE SESAMZAADJES
  1. Meng de bloem met de gist, zout, zatharkruiden, olijfolie en het water goed door elkaar. Dek het deeg af met een theedoek en laat ongeveer een halfuur rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Bestrooi je werkblad met een beetje bloem, verdeel het deeg in gelijke stukken en maak elk stukje plat tot je een ovaal vorm krijgt. Vouw de randen naar binnen en knijp het deeg aan het de uiteind tot een puntje.
  4. Besmeer de randen met eigeel en strooi wat sesam zaadjes erop. Bak de pides in de oven in 15 minuten goudbruin.
  5. Vul de pide met Muhammara en garneer met feta, walnoten, granaatappelpitten en verse munt.
60 minuten bereidingstijd
4 personen
X
;;