Pepernoten-cake & pepernoten-cupcakes
INGREDIENTEN
PEPERNOTEN-CAKE5 EIEREN
100 G SUIKER
1 ZAKJE VANILLESUIKER
RASP VAN 1 CITROEN
80 G CACAOPOEDER
80 G GESMOLTEN BOTER
210 G BLOEM
10 G BAKPOEDER
80 G WALNOTEN (GEMALEN)
1 TL KANEELPOEDER
1 BAKJE HOEMOES RAS EL HANOUT
100 G WALNOTEN GROF GEMALEN (VOOR GARNERING)
1 ZAKJE CHOCOLADE PEPERNOTEN VOOR GARNERING (300 GRAM)
PEPERNOTEN-CUPCAKES
200 G BLOEM
7 G BAKPOEDER
1 SNUFJE ZOUT
2 EIEREN
200 ML SINAASAPPELSAP
RASP VAN 1 SINAASAPPEL
1 ZAKJE VANILLESUIKER
100 G PEPERNOTEN
1 BAKJE HOEMOES VIJG & CRANBERRY
Pepernoten-cake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de boter, suiker, vanillesuiker, eieren, citroenrasp en kaneelpoeder voor ongeveer 2 minuten. 3. Voeg de bloem, cacaopoeder en walnoten toe en mix alles goed door elkaar goed.
- Doe het mengsel in ingevette cakevorm en bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar.
- Besmeer de cake aan de bovenzijde en zijkanten met Hoemoes Ras El Hanout en garneer met walnoten en pepernoten.
Pepernoten-cupcakes
- Verwarm de voor oven op 180 graden.
- Meng de bloem met het ei, de sinaasappelsap, zout, sinaasappelrasp, vanillesuiker en bakpoeder tot een glad beslag.
- Vul de ingevette vormpjes van de cupcaketray met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar.
- Maak de topping met 80 g gemalen pepernoten en Hoemoes vijg & cranberry. Schep de hoemoes-pepernoten topping in een spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes.
- Garneer met de overige pepernoten (gemalen).


