fbpx

Pepernoten-cake & pepernoten-cupcakes

INGREDIENTEN

PEPERNOTEN-CAKE
5 EIEREN
100 G SUIKER
1 ZAKJE VANILLESUIKER
RASP VAN 1 CITROEN
80 G CACAOPOEDER
80 G GESMOLTEN BOTER
210 G BLOEM
10 G BAKPOEDER
80 G WALNOTEN (GEMALEN)
1 TL KANEELPOEDER
1 BAKJE HOEMOES RAS EL HANOUT
100 G WALNOTEN GROF GEMALEN (VOOR GARNERING)
1 ZAKJE CHOCOLADE PEPERNOTEN VOOR GARNERING (300 GRAM)

PEPERNOTEN-CUPCAKES
200 G BLOEM
7 G BAKPOEDER
1 SNUFJE ZOUT
2 EIEREN
200 ML SINAASAPPELSAP
RASP VAN 1 SINAASAPPEL
1 ZAKJE VANILLESUIKER
100 G PEPERNOTEN
1 BAKJE HOEMOES VIJG & CRANBERRY

Pepernoten-cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de boter, suiker, vanillesuiker, eieren, citroenrasp en kaneelpoeder voor ongeveer 2 minuten. 3. Voeg de bloem, cacaopoeder en walnoten toe en mix alles goed door elkaar goed.
  3. Doe het mengsel in ingevette cakevorm en bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar.
  4. Besmeer de cake aan de bovenzijde en zijkanten met Hoemoes Ras El Hanout en garneer met walnoten en pepernoten.

Pepernoten-cupcakes

  1. Verwarm de voor oven op 180 graden.
  2. Meng de bloem met het ei, de sinaasappelsap, zout, sinaasappelrasp, vanillesuiker en bakpoeder tot een glad beslag.
  3. Vul de ingevette vormpjes van de cupcaketray met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar.
  4. Maak de topping met 80 g gemalen pepernoten en Hoemoes vijg & cranberry. Schep de hoemoes-pepernoten topping in een spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes.
  5. Garneer met de overige pepernoten (gemalen).
45 minuten bereidingstijd
6 personen
X
;;