Pasta met broccoli en saus van Hoemoes Less Salt
Diner, lunch
INGREDIENTEN
350 GRAM PENNE1 BROCCOLI, IN ROOSJES
1 RODE PAPRIKA, IN BLOKJES
75 GRAM HALF-GEDROOGDE ZONGEDROOGDE TOMAATJES, IN STUKJES
40 GRAM OLIJVEN, GEHALVEERD
2 EETLEPELS PIJNBOOMPITJES, GEROOSTERD
75 GRAM PARMEZAANSE KAAS, GERASPT
VOOR DE HOEMOES-SAUS:
150 GRAM MAZA HOEMOES LESS SALT
1 EETLEPEL OLIJFOLIE
1 EETLEPEL WATER
½ THEELEPEL CITROENSAP
PEPER
EVENTUEEL SNUF ZOUT
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.
- Kook in een andere pan de broccoliroosjes gaar.
- Roer de ingrediënten voor de hoemoes-saus door elkaar. Breng eventueel op smaak met een snufje zout.
- Meng in een grote kom de gekookte pasta met de hoemoes-saus. Doe hierna de blokjes paprika, stukjes zongedroogde tomaten en olijfjes erbij. Roer dit samen met de broccoli door de pasta.
- Verdeel de romige Mediterraanse pasta met hoemoes-saus over de borden. Maak de pasta af door te bestrooien met geroosterde pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.
Tip: het is het lekkerste om de pasta direct te eten nadat je de hoemoes-saus door de pasta roert. Ga je de pasta later eten? Bereid alles voor, en roer last-minute de hoemoes-saus door de pasta.


