fbpx

Pasta met broccoli en saus van Hoemoes Less Salt

Diner, lunch

INGREDIENTEN

350 GRAM PENNE
1 BROCCOLI, IN ROOSJES
1 RODE PAPRIKA, IN BLOKJES
75 GRAM HALF-GEDROOGDE ZONGEDROOGDE TOMAATJES, IN STUKJES
40 GRAM OLIJVEN, GEHALVEERD
2 EETLEPELS PIJNBOOMPITJES, GEROOSTERD
75 GRAM PARMEZAANSE KAAS, GERASPT
VOOR DE HOEMOES-SAUS:
150 GRAM MAZA HOEMOES LESS SALT
1 EETLEPEL OLIJFOLIE
1 EETLEPEL WATER
½ THEELEPEL CITROENSAP
PEPER
EVENTUEEL SNUF ZOUT

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.
  2. Kook in een andere pan de broccoliroosjes gaar.
  3. Roer de ingrediënten voor de hoemoes-saus door elkaar. Breng eventueel op smaak met een snufje zout.
  4. Meng in een grote kom de gekookte pasta met de hoemoes-saus. Doe hierna de blokjes paprika, stukjes zongedroogde tomaten en olijfjes erbij. Roer dit samen met de broccoli door de pasta.
  5. Verdeel de romige Mediterraanse pasta met hoemoes-saus over de borden. Maak de pasta af door te bestrooien met geroosterde pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Tip: het is het lekkerste om de pasta direct te eten nadat je de hoemoes-saus door de pasta roert. Ga je de pasta later eten? Bereid alles voor, en roer last-minute de hoemoes-saus door de pasta.

30 minuten
;;