Ovenschotel met Hoemoes en ei
Bestrooid met diverse groenten
INGREDIENTEN
4 EIEREN2 BAKJE MAZA HOEMOES
5 KLEINE TOMAATJES
1 HALVE PAPRIKA
3 ZWARTE OLIJFJES
5 DRUPPELS OLIJOLIE
8 STENGELS BIESLOOK
EXTRA: OVENSCHAAL
HETELUCHT OF ELECTRISCHE OVEN
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden en snijd ondertussen een paprika, een tomaat en wat olijfjes voor de garnering.
- Pak een ovenschaal en smeer deze in met wat olijf olie. Vul de schaal met 2 bakjes Maza Hoemoes en maak een oud Hollands kuiltje om de 4 eieren in te tikken. Let wel op dat je de dooiers heel houd.
- Nu de schaal bestrooien met de stukjes tomaat, olijf en paprika en in de inmiddels warme oven schuiven.
- Na 15 tot 19 minuten is de schotel klaar en dan begint het moeilijkste deel van het recept, even 3 minuten wachten omdat je anders je tong verbrand.
- Kort voor het serveren nog even versieren met wat verse bieslook.
Variatietip:
De liefhebber strooit er nog wat oude kaas en bijvoorbeeld oregano overheen zodat dit lekker meesmelt in de oven.


