fbpx

Ovenschotel met sperziebonen, bloemkoolrijst en Hoemoes kerriesaus

INGREDIENTEN

500 GRAM SPERZIEBONEN
600 GRAM STAMPPOT AARDAPPELEN
ZOUT EN PEPER
50 GRAM ROZIJNEN
1 PREI
10 GRAM VERSE PETERSELIE
1 GRANNY SMITH APPEL
ZONNEBLOEMOLIE
400 GRAM BLOEMKOOLRIJST
1 TL GEDROOGDE TIJM
400 GRAM MAZA HOEMOES KERRIE
125 GRAM CREME FRAÎCHE
150 GRAM GERASPTE KAAS
100 GRAM PANKO KRUIM
EXTRA: 1 KOKSMES
1 KOOKPAN
1 DUNSCHILLER OF SCHILMESJE
1 PUREESTAMPER
1 KLEINE MENGKOM
1 KOEKENPAN
1 OVENSCHAAL
1 POLLEPEL

1. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3-4 cm. Kook ze in ruim kokend water in 6 minuten gaar.

2. Schil en snijd de aardappelen en kook deze in 15-20 minuten gaar. Stamp de aardappels fijn, breng op smaak met zout en peper en zet de puree apart tot later gebruik.

3. Wel ondertussen de rozijnen 10 minuten in kokend water, snijd de prei in ringen, de verse peterselie fijn, verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes.

4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

5. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak hier de prei in aan, voeg de bloemkoolrijst, peterselie en tijm toe aan de pan en roerbak het geheel 5 minuten. Voeg de gewelde rozijnen en de appelblokjes toe en roerbak nog 5 minuten mee. Voeg Hoemoes Kerrie en crème fraîche toe aan de pan en roer het geheel goed door. Zet het vuur uit en verplaats de groenten in kerriesaus naar de ovenschaal.

6. Bedek de groenten laag met de aardappelpuree en strooi hier tot slot de geraspte kaas en panko broodkruim over. Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en goudbruin van kleur.

45 minuten bereidingstijd
4 personen
;;