fbpx

Naan met gegrilde groente en hoemoes koriander & limoen

INGREDIENTEN

250 G VOLKORENMEEL
120 G SOJAYOGHURT
60 ML PLANTAARDIGE MELK
1 TL BAKPOEDER
1 TL SUIKER
0,5 TL ZOUT
2 EL OLIJFOLIE
2 TEENTJES KNOFLOOK
1 TL GEDROOGDE KORIANDER OF PETERSELIE
VOOR DE GEGRILDE GROENTE
1 COURGETTE, IN DUNNE PLAKKEN
1 AUBERGINE, IN WEDGES
1 RODE PAPRIKA, IN GROVE STUKKEN
OLIJFOLIE
1 VERPAKKING HOEMOES KORIANDER & LIMOEN
  1. Verhit een grillpan of grillplaat en bak de groente in wat olijfolie tot er streepjes aan beide kanten ontstaan. Zet apart.
  2. Meng het volkorenmeel met het bakpoeder, suiker en zout. Voeg dan de sojayoghurt en plantaardige melk toe en kneed tot een geheel.
  3. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en kneed het deeg nog voor 2-3 minuten goed door. Wanneer het plakt, kun je wat extra meel toevoegen.
  4. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol deze uit tot ovale vormen van ongeveer 0,5 centimeter dik.
  5. Pers de teentjes knoflook en meng deze met de gedroogde koriander of peterselie en een flinke snuf zout. Bestrijk een kant van de naan met het oliemengsel.
  6. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de naan aan de geoliede kant tot je bubbels aan de bovenkant ziet. Bestrijk ook deze kant met wat olie, draai de naan om en bak nog een minuut. Herhaal met de rest van de naan.
  7. Serveer de naan met een flinke laag hoemoes, de gegrilde groente en eventueel wat versgemalen peper en zout.
30 minuten bereidingstijd
4 personen
;;